Miksi keittiöt ovat nyt paljon älykkäämpiä kuin vielä pari vuotta sitten?

Kerro jääkaapillesi yksinkertainen pyyntö siitä, mitä haluat syödä, ja se esittää useita ehdotuksia siitä, mitä voit valmistaa itsellesi jääkaapissa olevilla ainesosilla. Teknologia on rynnännyt keittiöihimme ja se on ottanut vallan! Älykkäät keittiölaitteet, jotka on liitetty internetiin, ovat matkalla alan huipulle ja tarjoavat yksinkertaisia ruoanlaittoratkaisuja, jotta elämä keittiössä olisi paljon helpompaa! Ne säästävät ajan lisäksi myös energiaa. Nyt kysymys kuuluu, että miksi näistä keittiölaitteista on tullut aiempaa älykkäämpiä? Uunimme eivät sammuneet automaattisesti yhdellä napin painalluksella älypuhelimiltamme muutama vuosi sitten!

Mitä ovat älykkäät keittiökoneet

Älykkäitä keittiökoneita eivät todellakaan ole tavallinen tehosekoitin, vispilä tai vatkain, vaan ne ovat pieniä teknologisia työkaluja, jotka on integroitu internetiin toimimaan käskyjesi mukaan. Näillä keittiölaitteilla on esineiden internetin, eli IoT:n ominaisuuksia, joiden avulla ne voivat pysyä yhteydessä puhelimeen, vastaanottaa äänikomentoja ja paljon muuta. Sinulla on kyky ohjata tehosekoitinta matkapuhelimellasi ja puhua mikrollesi Ramen-nuudelien lämmittämiseksi tietyssä lämpötilassa.

Ne tarjoavat hyödyllisiä ja olennaisia ilmoituksia

Useaan otteeseen unohdamme sulkea jääkaapin oven tai emme muista, olemmeko sammuttaneet kahvinkeittimen tai jättäneet silitysraudan päälle. Kun uusi ja innovatiivinen teknologia on integroitu älykkäisiin keittiölaitteisiin, henkilö saa  ilmoituksen siitä, että jääkaapin ovi on auki tai jos pesukoneessa ei ole tarpeeksi pesuainetta. Tämä tapahtuu sensoriteknologian ja esineiden internetin avulla, jonka ansiosta käyttäjä voi saada reaaliaikaista tietoa ja ilmoituksia.

Jos olisit ladannut sovelluksen pelien pelaamiseen, kuten kolikkopelit netissä, sitten ne lähettävät sinulle ilmoituksia, joissa kerrotaan sinulle kaikista tarjouksista, kampanjoista tai asiaankuuluvista tiedoista, joita et halua missata. Jos haluat vastaanottaa kuponkeja, kuulet ”ping”, kun älypuhelimesi ilmoittaa reaaliajassa heti, kun kuponki on saatavilla. Myös, jos astianpesukoneessasi on astianpesuaine vähissä tai olet jättänyt ilmastoinnin päälle liian pitkäksi aikaa, älylaitteesi ilmoittaa siitäkin.

Ilmoitusjärjestelmä pitää sinut ajan tasalla ongelmasta ennen toimintahäiriöitä ennen kuin katastrofi tapahtuu ja on jo liian myöhäistä.

Wifi-yhteyteen liittäminen

Jos henkilö on lomalla eikä muista, onko hän sammuttanut ilmastoinnin vai ei, Wifi-yhteensopivat laitteet ovat käteviä. Uusissa ja parannetuissa älykkäissä keittiölaitteissa on Wifi-tekniikka, jonka avulla voit kytkeä laitteen pois päältä kauempaa, mutta voit myös hallita lämpötiloja, tarkistaa sen mekaniikan ja paljon muuta älypuhelimesi mobiilisovelluksen kautta. Henkilöt voivat jopa pitää kirjaa sähköyksiköistä, joita laite käyttää saadakseen aikaan kustannussäästöstrategian sähkölaskunsa pienentämiseksi.

Älykkäät keittiökoneet skannaavat nyt viivakoodit ja valmistavat ruokaa puolestasi

Kukapa olisi uskonut, että mikrossa voi valmistaa ruokaa ilman, että sinun tarvitsee asettaa ajastinta tai lämpötilaa? Futuristiset älykkäät mikroaaltouunit on täysin varustettu viivakoodilukijoilla, joiden avulla ne skannaavat laserilla viivakoodin ja tarkistavat tuotteen tunnuksen internetissä saadakseen pääsyn kypsennysaikaa ja lämpötilaa koskeviin tietoihin ja valmistamaan sitten aterian vastaavasti.

Lisäksi niihin on nyt asennettu mekanismeja, joiden avulla laite voi vastata AI-integroituihin ääniavustajiin, joita sinulla saattaa olla kodeissasi, kuten Alexa tai Siri. Jos olet töissä ja haluat, että ruokasi on valmis kotiin päästyäsi, sinun tarvitsee vain esiasentaa komento tekoälyn ääniavustajaan ja pyytää Alexaa tai Siriä antamaan komennon älylaitteellesi.

Varustele kotisi älylaitteilla, joista tuli juuri älykkäämpiä!

Kun yhteen liitetyistä laitteista tulee hitaasti yhä tavanomaisempia jokapäiväisessä elämässämme, on vain järkevää, että älykäs tekniikka tulee lopulta myös keittiöön. Kaiken kaikkiaan älykkäät kodinkoneet ovat vuosien varrella tulleet älykkäämmiksi erittäin tehokkaan teknologian integroinnin ansiosta. Tämä ei ainoastaan paranna älykkään keittiölaitteen toimivuutta, mutta se parantaa yleistä suorituskykyä ja lisää laitteen etuja. Ruoanlaitto ei ole koskaan ollut näin helppoa taikka enemmän yhteydessä toisiinsa.